Boktips: Switched av Amanda Hocking

 
DET VAR DEN FANTASTISKA framsidan av den här boken som först väckte min uppmärksamhet. Den är så himla vacker och den ser lite så där mystisk och spännande ut som jag gillar. Amanda Hocking heter den snart 30-åriga författaren som skrivit denna fantastiska bok Switched
Switched handlar om Wendy, en ung tjej som bor i ett litet dödstrist samhälle tillsammans med sin bror och mamma. Hon är allmänt trött och uttråkad på småstadlivet, ända tills den dag då mystiske killen Finn dyker upp vid hennes sovrumsfönster..

Så här står det på bokens baksida:
Wendy Everly visste att hon var annorlunda den dagen då hennes mamma försökte döda henne och anklagade henne för att vara en bortbyting. Även fast hon vet att hon inte är det monster som hennes mamma anklagar henne för att vara så känner hon att hon inte riktigt passar in någonstans..

Hon är uttråkad och frustrerad av sitt småstadsliv - och så är det ju den där hemlighetern som hon inte kan berätta för någon. Hennes mystiska förmåga - att hon kan påverka folks beslut, utan att veta hur eller varför..

När den intensiva och mörka snyggingen Finn plötsligt dyker upp utanför hennes sovrumsfönster en kväll vänds hennes värld uppochned. Han bär nyckeln till hennes förflutna, svaren till hennes ovanliga krafter, och är dörröppningen till den plats hon aldrig trott kunde existera: Förening, hemmet för Trylle.

Äntligen känns allt logiskt. Hos folket av Trylle är Wendy inte bara annorlunda, utan speciell också. Men det som utser henne till en av de utvalda i den här världen är också det som placerar henne i stor fara. När allt omkring henne förändras är Finn den ende personen hon kan lita på. Men mörka krafter konspirerar - inte bara för att sära på dem, utan också för att se undergången av allt som Wendy bryr sig om.

Förenings öde vilar i Wendy's händer, och besluten som hon och Finn tvingas ta kan förändra deras liv för alltid.


DEN HÄR BOKEN innehåller lite av allt. Romans, spänning, svåra beslut och en tonåring som tvingas växa upp och ta sin rätta plats i världen. Än så länge finns böckerna bara på engelska (det är en triologi och består av de två uppföljarna Torn och Ascend). För er som inte tycker att det är något hinder så rekommenderar jag er varmt att läsa den! Amanda använder sig av svenska ord till sina karaktärer och Trylle-världen, så det känns extra roligt att läsa den just därför. Ni kan klicka hem boken för 69 kr HÄR.

Trevlig läsning!

Kommentarer:

1 Vaiho~:

Superkul blogg att läsa!

Svar: Vad kul att du gillar den! Kika gärna in igen för nya boktips :)
Sandra

Kommentera här: